MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication


by mechatronics

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

by valentinrol
I am trying to work with MYO Bridge application. But there is a problem. I programmed my Bluetooth module with CCloader successfully. Bu when i connect the module to the arduino, that happens in serial monitor;

Searching for MYO
connected
Searching for MYO
connected
Searching for MYO
connected
Searching for MYO
connected
Searching for MYO
connected

I cannot see EMG data. I tried with 5 different module and CCdebugger. But same situation happened. Can you help me about this problem?
by mechatronics

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

The problem has been solved. Arduino IDE must be latest version.
by Pinzgauer16

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

ok, good to know!

i have been using the Arduino 1.6.9 version and it works.
i am programming in C only and the bridge works perfect in my project.
The only thing i found is that when the MYO isnt connected to the BLE HM-10 module for a while (during loading the MYO band for example) there is no reconnection after the loading. I always plug of the power line from the module to connect again to the MYO band.

Kind regards Peter
by D0606

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

Hi, everyone thanks for making these work. Is amazing what you´ve done.
I have a problems, I´ve changed the HM-10 frimware but it doesn't recieve anything from Myo. The Myo stays with blue led on also the frimware example seems to detected but it doesn´t recieve data from Myo the others example does not connect somebody could help me? some tips or advice?
Thanks
by Pinzgauer16

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

Hello,

do you use the CC2541 on your Hm10? do you used the latest Arduino software?

Kind regards, Peter
by mechatronics

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

by D0606
Hi, everyone thanks for making these work. Is amazing what you´ve done.I have a problems, I´ve changed the HM-10 frimware but it doesn't recieve anything from Myo. The Myo stays with blue led on also the frimware example seems to detected but it doesn´t recieve data from Myo the others example does not connect somebody could help me? some tips or advice?Thanks

what do you see on your serial monitor?
by D0606
by D0606

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

Also the Myo and Arduino IDE are last updated, I put CC2540.bin on HM-10.
Thanks for you help.
by mechatronics

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

your pictures are not seen.
by Pinzgauer16

MyoBridge - Direct Myo <-> Ardiuno Communication

Hello, as i said some post before, the CC2540 doesnt work.
No one has success with a CC2540 firmware.

The only connection is with a Hm-10 or Hm-11 with a CC2541 controller.

I orderd 2 weeks ago 2 HM-10 Moduls with CC2541 from HM10-CC2541…
Make sure that you only want moduls with a CC2541 controller!

Kind regards Peter

Last edit: Nov. 24, 2016 09:14 AM

Moderator control